lauantai 16. maaliskuuta 2013

Aupairin arjesta avautumista part 3456

Huomenta vain!

Aina kun saan kirjoitettua tänne pitkän tauon jälkeen, niin tekisi mieli heti perään kirjoittaa taas toinen postaus jostain "maasta mullistavasta" aiheesta. Puheripuli iskee siis taas kerran...


Tässä lähiaikoina mua on mietittänyt sellainen aihe, kun ruoka. Joo no ruoka kylläkin on koko aika mielessä, mutta siis ruoka siinä mielessä, että hostperheen pitäisi kustantaa ruoka aupairilleen, eikö?? No, kyllä mä periaatteessa saan syödä kaikkea mitä tuolta kodin jääkaapista löytyy, mutta kuitenkin aina varauksella otan esim. mansikoita tai viinirypäleitä, koska muutaman kerran hostäiti sitten on kovaan ääneen ihmetellyt "mihin kaikki mansikat on kadonnut??". Silleen tietenkin että mä kuulen, ja se hyvin tietää ettei kukaa muu niitä ole voinut syödä kun minä :D Myös muutaman kerran hostäidin granola-mysleihin on ilmestynyt lappu "special kind of muesli, don't eat" ja tiedän hyvin että lappu on mulle koska olen ainut, joka niitä myslejä saattaisi syödä.
Nämä on tällaisia pieniä juttuja, mutta pidemmän päälle alkaa ärsyttämään! Eilen taas hostäiti ihmetteli äänekkäästi kun kaikki porkkanat on mennyt niin nopeasti... No hittolainen eka niitten porkkanoitten annetaan olla avaamattomana kaapissa viikon ja sitten kun ne alkaa menee vanhaks ja mä alan syömään niitä niin yhtäkkiä niitä tarvitaakin koko pussi! Ihmeellistä touhua...

Onko kellään muilla aupaireilla samoja kokemuksia ollut?? Vai voitteko aina ihan rentona mennä jääkaapille kun siltä tuntuu ja ottaa sieltä mitä vaan? :P

Kirjoitan keittiössä olevaan valkotauluun aina jos jokin ruoka-aine on loppumassa. Alussa kirjoitin sellaisia juttujakin, mitä minä halusin että perhe ostaa, mutta mitä ei välttämättä ketään muu syönyt (esim. raejuusto). Niitä ei ikinä kuitenkaan jääkaappiin ilmestynyt kauppareissujen jälkeen, joten oonkin jo jonkin aikaa sitten alkanut ostamaan ittelleni ruokaa tohon mun omaan mini-jääkaappiin (halleluja että mulla on oma jääkaappi huoneessa!!). Sinne ostan sellaisia juttuja, mitä muu perhe ei syö, kuten esim vihanneksia, raejuustoa, luonnonjugurttia ja kananmunia.

Mun tän hetkinen jääkaapin sisältö! Kiinnostavaa eikös? :D


En myöskään tykkää kokkaa ittelleni ruokaa jos perhe on kotona. Tuntuu, että siinä on koko ajan joku kyyläilemässä ja kyselemässä mitä teen ja ihmettelemässä suomalaisia kokkaustapoja.. Sen takia viikolla on aina ihana kokata rauhassa, jolloin yleensä teenkin kunnon lounaita ja aterioita ittelleni!

Ensimmäinen kuva tonnikalaa ja kunnon näkkäriä, jota löysin totally swedish -kaupasta(IHAN BEST KAUPPA muuten!), toisessa raejuustoproteiinipannareita ja marjoja, kolmannessa mansikka-banaani-proteiinipirtelö ja vikassa bataattia, vihanneksia,avokadoa ja munakasta. NAM näyttääpä hyvältä vaikka ite sanonkin! Muokkaustaidoissa tosin hieman parantamisen varaa...


1. lohta ja vihanneksia + näkkäriä kananmunalla. 2. proteiinipuuroa (ihan sairaan hyvää kun sekoittaa vanilja-protskujauhoa puuroon!!) 3. munakas ja raejuustoa


Tässä oli teille siis mun tän viikon aupairelämä-avautuminen. Nyt menenkin tästä lenkille, jonka jälkeen valmistan lounaaksi täytettyjä paprikoita :9 Myöhemmin päivällä lähden pääsiäismarkkinoille merimies kirkolle Veran kanssa ja illalla luultavasti pubeilemaan :) Ja ainiin pakko jossain välissä käydä Primarkissakin kun shoppauslakko virallisesti ohi JEE. 

Heipsulivei :)

Iina xx

6 kommenttia:

 1. Näytät tuossa kuvassa aivan Katharine McPheeltä! Jos olet katsonut Smash-sarjaa...

  Niin, varsinainen asianihan oli se, että pidän kovasti kun kirjoittelet ihan suoraan aupparin elämään liittyviäkin juttuja (ei vain matkustelusta ym.)! Suunnittelen reilun vuoden päästä, kirjotoitusten jälkeen, lähtemistä, niin kiva saada lukea kokemuksistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai näytän vai :D heh vähän hauskaa!

   Mutta joo, ihan kiva tänne avautua, jonkin näköstä terapiaa ittelleenki kirjottaa näistä asioista. Ja ei tää aupairin arki tosiaan ole aina ruusuilla tanssimista... Kannattaa ehdottomasti lähteä aupairiksi, ettii vaan huolella kivan perheen :)

   Poista
 2. vähän rasittavaa!! mun ekassa perheessä piti aina vähän katsoa mitä syö kun aina silloin tällöin tuli sanomista että oon syönyt liian monta kananmunaa ym :D mutta nykyisessä perheessä saan syödä ihan mitä vaan, koska vaan ja kuinka paljon vaan ja kaupasta tuodaan sitä mitä mä toivon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekkin!!! Aijaa okei, eli olet vaihtanut perhettä?? niin se on pidemmän päälle tosi rasittavaa, kun pitää aina miettiä mitä jääkaapista ottaa... Sen takia olen nyt ostanut omaa ruokaa jota saan syödä niin paljon ku huvittaa, vaikka omaa rahaahan samalla siinä menee... Ja hyvä että nykyinen perhe on kivempi :)

   Poista
 3. ihanaa ku löysin tän blogin, on niin kiva lukee näistä jutuista, koska oon ite myös lukion jälkeen menossa au pairiks jonnekki päin brittejä! :D

  VastaaPoista
 4. No kiva että on kivaa lukemista :D hitto ku en ite tajunnut sillon aupair -blogeja lukee ennenku lähin aupairiksi... mutta joo hyvä päätös, ehdottomasti kannattaa lähteä jos ei opiskelu heti maistu!! ;)

  VastaaPoista