perjantai 1. helmikuuta 2013

Aupairina olemisen miinuksia ja plussia

Huomentapäivää!

Ja näin sitä on herätty sateiseen helmikuun 1. päivään. Mutta hei mielummin sateiseen kun lumiseen! Tammikuu oli hyvä kuukausi ainakin kuntoilemisen kannalta, ja kerettiinhän me siellä Bristolissakin käydä, mutta luulen kuitenkin, että helmikuusta tulee vielä parempi :) On ystävänpäivää, tuttujen synttäreitä, luultavimmin pääsen london fashion weekendeille, Cambridgeen JA MULLA ON LIPUT ONE DIRECTIONIN KONSERTTIIN 24.2 (Niall Horan I'm coming)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEEEEE Lontoossa oleskelun päätavoite on nyt saavutettu ;D Kyllä olin yhtä hymyä ja olen vieläkin kun kaveri soitti, että oli voittanut meille liput ebaysta! Se on kyllä paras nettisivusto aamen.


Mutta joo sitten asiaan. Lupailin kirjoittaa seuraavaksi postauksen aupairina olemisen plussista ja miinuksista (mun kokemuksen mukaan). Ensimmäiseksi täytyy tähän kuitenkin sanoa, että en ole hetkeäkään katunut sitä, että päätin pitää välivuoden ja lähteä aupairiksi Lontooseen. Tämä 7 kuukautta on jo kasvattanut minua ihmisenä ihan hirveästi ja antanut uutta näkökulmaa elämään Suomessa. Vielä noin 5 kuukautta jäljellä ja only god knows mitä täällä kerkee vielä tapahtumaan, ainakin kalenteri alkaa täyttyä huimaa vauhtia, mikä on hyvä juttu!! Arki sujuu aina sukkelammin kun on jotain mitä odottaa :)

Listaan tähän nyt raa'asti plussat ja miinukset ja selitän sitten alapuolella paremmin.

Tässä nyt tärkeimmät mitkä tulee mieleen:

PLUSSAT

+ kielitaito paranee
+tapaat uusia ihmisiä (saat hyviä ystäviä)
+tutustut uuteen kulttuuriin ja maahan
+pääset matkustamaan jos rahat ja aika siihen riittää
+koet uusia asioita, joita et Suomessa pysty kokea
+kasvat ihmisenä (itsenäisyys)
+aupairina olemisen jälkeen sinulla on kaksi kotia
+saat elää tosi huoletonta elämää mikä ei myöhemmin ole luultavasti mahdollista (opiskelut ja työt)
+ OPIT KOKKAAMAAN (ainakin minä, ex-surkein kokki ever)
+saat uutta näkökulmaa elämään (minä olen oppinut arvostamaan Suomea)
+Ihanat vaatekaupat ja rohkeasti pukeutuvat ihmiset heh

Mun parhaat aupairkamuset!! Ida ja Annukka puuttuu kuvasta niin olisi poppoo kasassa. Nämä ihmiset ovat mun elämäni valo täällä <3


MIINUKSET

-koti-ikävä silloin tällöin
-olet tavallaan töissä koko ajan, kun asut hostperheessä
-olet ihan hostperheen armoilla, kuullut yllättävän paljon tapauksia jossa perhe on yhtäkkiä vain ilmoittanut aupairillensa että 2 viikkoa aikaa etsiä uusi perhe tai lähtö kotimaahan
-työn yksinäisyys, tapaan usein kavereita vain viikonloppuisin kun arkisin ei töiden jälkeen jaksa
-välillä ärsyttävä ja nipottava hostäiti
-lasten kiukuttelu
-melko epäterveellinen ruoka

Tuossa nyt oli ensimmäiset mieleen tulevat. Isoimmat plussat ovat toki kieli ja uudet kokemukset + kaverit! Viikonloppusin ei tätä tyttöä paljon täällä kotona nähdä hillumassa, kun mielummin pyörin kavereiden kanssa tai matkustelen. Ja tohon kieleen niin suosittelen LÄMPIMÄSTI etsimään ihan brittiperheen, ei sellaista perhettä, jossa pitää lapsille puhua suomea. Toki kielitaito paranee silloinkin, mutta kuitenkin on se ihan eri juttu, että kotona ei voi muuta kun puhua englantia.
Kaikki lähtee minun mielestä hyvästä hostperheestä elikkäs kannattaa todellakin paneutua perheen etsimiseen jos aupairiksi aikoo! Kun potentiaalinen perhe löytyy, niin skypetelkää, soitelkaa ja viestitelkää - on tärkeä tietää minkälaisessa perheessä asut 24/7 tulevien kuukausien aikana!!
Jos joutuu johonkin orjapiiskuri perheeseen, jossa aupairilla ei ole minkäänlaisia oikeuksia niin voin sanoa, että ei täällä edes niiden hyvien kavereiden voimin kovin kauaa jaksa. JOTENKA huolella kun etsitte hostperhettä, se on kuitenkin kaiken perusta :) Paras nettisivusto mielestäni perheen etsimiseen on http://www.aupair-world.net/ jonne on helppoa laittaa hakemus. Hakemukseen suosittelen kirjoittamaan rehellisesti omasta itsestään(+laittamaan itsestään kuvan) ja että mitä aupair-vuodeltaan hakee. Niitä viestejä mahdollisilta hostperheiltä alkaa tulemaan melko ripeään tahtiin (tähän aikaan vuodesta perheet alkaa jo etsimään seuraavaa aupairia), mutta kannattaa olla kärsivällinen ja ei välttämättä heti tarttua ensimmäiseen kivan tuntuiseen perheeseen. Maltti on valttia vai miten se meni :)

Toivottavasti tästä oli apua joillekkin, tsemppiä tuleville aupaireille perheen etsimiseen!! :)

Iina xxx

8 kommenttia:

 1. Hyviä plussia ja miinuksia. Mun aupair elämän toistaiseksi ainut suuri miinus on se, että lapset syötetään päin honkia ja sit ne huutaa sekä raivoaa. Pien tais itkee kaikki päivät suoraa huutoa ekat kolme viikkoa ihan joka asiasta vakka oisin päälläni seissyt. -.-" Olin jo aika valmis sanomaan et kuulkaas nyt, en jaksa enää 12h korvia huumaavaa huutoa se on moro! :p Onneks tää tuntuu helpottavan päivä päivältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan kökkö, mä en oikeen osaa tohon sanoa mitään, kun mun hoidettavat lapsoset on jo kuitenkin onneksi niin isoja ettei ilman syytä niin helposti itke! Tottahan toki he osaa olla välillä myös aivan helkutin vaikeita ja suoraan sanottuna veemäisiä mutta niinhän me kaikki joskus ollaan! Tsemppiä sinne, kyllä se siitä lähtee pyörimään :)

   Poista
 2. En vissiin ookkaan aikasemmin kommentoinut sun blogiin, mutta oon alusta asti lukenut tätä. Meinasin itse lähteä au pairiksi viime syksynä Englantiin mutta sitten en lähtenykkään yhden jutun takia. Oon myös One Direction fani ja oli ihan pakko tulla sen takia sanomaan et tiesitkö et Hary Styles asuu Primrose Hillissä? :p

  Ja muuten, paljonko osasit kokata ennen kun sinne lähdit au pairiks? Kun oon mietttinyt että jos ens vuodeksi lähtisin niin onko ihan tuhoon tuomittu idea kun en oikeestaan osaa tehdä mitään kun vaan paistaa uunissa tyyliin kalapuikkoja yms ja tehdä ohjeen mukaan jauhelihakastikkeen ja spagettia. Spagetit, perunat ja riisit osaan myös itse tehdä ja paistaa valmiiks marinoidut kanafileet tyyliin mutta silleen muuten oon erittäin erittäin surkea kokki.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Joo oon kuullut, mutta en usko että se siellä hirveästi aikaansa viettää, harmi :'(

   Ja mitä tulee kokkaukseen, niin en oikeastaan ikinä ollut kokannnut kunnon ateriaa alusta loppuun ennen tänne tuloani :D Olin siis suoraan sanottuna aivan lapanen ruuan laitossa, mutta yllättävän nopeasti sitä oppii!! Kaikki perus ruuat menee jo melko hyvin, ja ei tarvitse olla mikään uskomaton master chef että pyöräyttää ruokaa lapsille, usein ne yksinkertaisimmat jutut on parhaita :) Joten ruuanlaittoa ei kannata ressata, sitä oppii!!

   Poista
 3. tosi hyvii plussia ja miinuksia!:) voi vitsi mite ihanaa ku pääset näkemään one directionin livenä!! ite oon menossa ruotsiin niitte keikalle toukokuussa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti oli apua :) No niinpä sanoppa muuta!!!!! Oon ollut yhtä hymyä ever since kun sain kuulla että saatiin kaverin kanssa liput :) Voi vitsit Ruotsiin, mäkin olisin varmaan lähtenyt sinne kattomaan niitä, kun en usko että ne kuitenkaan Suomeen tulee :/

   Poista
  2. joo ei kyllä taia suomeen niitä kuulua.. mutta hyvä että moelmmat päästään keikalle!;)

   Poista
 4. OON KYLLÄ KATEUDESTA VIHREÄ sulle Lontoon Fashion Weekille menosta !!! Siellä on varmaan ihan mielettömästi kaikkea ihanaa ja malleja sekä julkimoita ;))) YYYYH!! :)

  VastaaPoista