maanantai 26. marraskuuta 2012

Thanksgiving Walesissa

Moi!

Nyt ollaankin sitten taas levätty ja syöpötelty koko loppu vuoden edestä (paitsi jouluna uuteen nousuun), kun hostperhe otti mut mukaan Walesiin juhlimaan thanksgivingiä. Britit ei siis kyseistä juhlapäivää juhli, vaan tosiaan tää mun hostäiti on amerikkalainen niin sen takia lähdettiin maaseudulle rauhottumaan pidennetyksi viikonlopuksi viettämään 'kiitoksen annon -juhlaa'.
Vähän alkuun mietitytti, että minkälaista on lähteä tän perheen kanssa reissuun, ja pelkäsin, että oon tavallaan 24/7 töissä, mutta onneksi ei niin kuitenkaan käyny. Toisaalta ehkä ratkaiseva juttu oli, että näiden tuttava perhe tuli kanssa samaan paikkaan niin tytöillä oli oman ikäsensä leikkikaverit siellä! Halleluja sanon mä...

Mulle tuli yllätyksenä, että Walesissa on ihan oma kielensä!! Jotenkin, kun katto niitä tiemerkkejä sun muita, niin tuli mieleen ihan saamen -kieli :D Pelkkiä konsonantteja ja muutama vokaali siellä täällä. Puhuhan paikalliset englantiakin, ja puhupa muuten aika vahvalla aksentilla.. Ei meinannut hostvanhemmatkaan ymmärtää paikallisia pubi-isäntiä :D
Mutta hitsiläinen niitä maisemia siellä!! Aivan ihanan näköstä, vaikka aika maaseutuahan se koko paikka suurimmaksi osaksi oli.

Ensimmäinen kuva on meiän mökkerön takapihalta :) Noi pienet valkoset pisteet on lampaita ja niitä muuten olikin kans sitten tosi paljon joka paikassa!

Keskiviikko iltana tosiaan lähettiin autolla kohti Walesia (matka kesti noin 5h pysähdyksineen) ja sitten torstai-iltana meillä oli thanksgiving -dinner. Hostvanhemmat hääräs keittiössä aamusta iltapäivään asti ja mä vaan hilluin lasten kanssa :D Syötiin kalkkunaa, makkaraa, cranberry -jellyä, stuffing (en edes tiedä mitä siinä oli, sellasta jauhelihamurekkeen näköstä), kermaperunoita, salaattia ja jälkkäriksi omenapiirakkaa ja pumpkin piet! Maistoin ekaa kertaa kurpitsapiirakkaa ja pakko myöntää että se vei mun sydämen mennessään, oli aivan saakelin hyvää!! Muuten olin vähän pettynyt tohon pääruoka -tarjontaan, kun leffoista sitten ehkä jääny kuva sellasista ruuista notkuvista thanksgiving -dinner pöydistä :P 


NAAAAAAAM


Tässä meiän vuokramökki. Oli tosi kiva sisältä, ja mulla oli onneksi oma huone ;DPerjantaina ja lauantaina ei tehty mitään erikoista - hilluttiin, käytiin käppäilemässä rannalla, syötiin ja katottiin telsuu ja pelattiin lautapelejä. Tai no mä yritin saada lapset pelaamaan lautapeliä, mutta ne oli ihan ipadiensa syövereissä niin eihän niitä mitkää 'old-fashioned' lautapelit kiinnostanut... Aika järkyttävää mun mielestä, että lapset ei osaa enää pitää kivaa ja viihdyttää itteensä ilman jotain hiton IPADEJA. Ite kun muistelee oman perheen mökkireissuja kun olin pieni niin ei siellä pahemmin mitään pelejä pelattu, ku hyvä että telkkaria löyty koko mökistä - pelattiin fudista ulkona, piirrettiin tai keksittiin omia leikkejä. Näillä kahdella perheellä tais olla mukana yhteensä 5 ipadia... Elikkäs jokaiselle lapselle oma... Aika surullista toisaalta..

Mutta joo ihan kivan rentouttava viikonloppu oli kaiken kaikkiaan, ja nyt voin sitten sanoa että oon Walesissakin käynyt :) Enää sitten toi Irlanti ja Skotlanti valloittamatta niin alkaa koko UK olla nähty ;) 

Nyt meen tästä unten maille, että jaksaa taas huomenna touhuta :) Torstaina sitten luvassa joulumyyjäisten tsekkaus merimieskirkolla ja lauantaina suomalaisauppareiden voimin PIKKUJOULUT ;) Jeejee jaksaa taas ihan uudella tavalla kun kivaa ohjelmaa tiedossa :)

Heippa kaikki!

Iina xx2 kommenttia:

 1. tykkään sun blogista ihan älyttömästi!!:)
  valmistun ite keväällä merkonomiks ja heti kesällä/syksyllä ois tarkotus lähtee au pairiks. lontoo tulee olemaa ekana vaihtoehtona :) törmäsitkö ikinä puoliksi suomalaisiin perheisiin ku etit itelles perhettä? en oo ite törmänny viel semmosii au pair worldissa jotka asuis lontoossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit tälläset kommentit piristää päivää, tosi kiva kuulla! :)
   Hyvä päätös, kannattaa todellakin lähteä jos vaan mahdollisuus on!! Sitten vielä kun maltilla löydät hyvän perheen nii se on siinä. Mulle lähetti hakemuksa itse asiassa aika moni puoliksi suomalainen tai kokonaan suomalainen -perhe, mutta alusta lähtien periaatteena mulla oli, että en halua tulla tänne puhumaan suomea. Lopulta sitten löyty onneksi hyvä perhe, jossa joudun/saan puhua englantia, koska suomea he eivät luonnollisesti ymmärrä kun ovat brittejä! Jos englantia haluat parantaa niin suosittelen lämpimästi etsimään britti perhettä, moni aupair -kamunii on täällä vähän harmitellut, kun ovat päätyneet suomalaiseen perheeseen, jolloin englannin puhuminen on tietenkin vähempää..

   Poista