tiistai 11. syyskuuta 2012

I'm alive again!

Heipsulivei!

Nonniin nyt sitä ollaan taas elävien kirjoissa! Ihanaa olla TERVE taas!!! Hehhe kyllä sitä joo oltiin aika angstin vallassa loppuviikosta, nyt kun tota mun edellistä postaustaki kattoo...heh. Paranin varmaan äidin voimalla, sillä skypetin maman kanssa perjantai-iltana 3 tuntia :) Muutamat sanaset vaihdoin myös veljen kanssa ja vilahtihan meidän karvapallo Pontuskin kamerassa :)

Meiän rakas koiruus<3 Eihän tollasta urpeliinia voi kun ikävöidä :(


Mutta joo heti lauantaina sitten, kun oli jo suht terve olo niin oli vähän actionia luvassa: piknik suomalaisten auppareiden kanssa! Meitä oli siellä varmaan liki 10 ja oli tosi kivaa + ilma oli mitä mahtavin (noin +30 astetta) :) Siinä sitte iskusteltiin Hyde Parkissa ja vaihdeltiin perinteisiä "aupair-kuulumisia" hyvän ruuan merkeissä. 
Illalla oli luvassa vähän erilaista ohjelmaa suomalaisen aupairin Veran kanssa, sillä meillä oli liput varattuna ulkoilma elokuvateatteriin kattomaan Greasea!! Paikka sijaitsi Kew Gardenissa lähellä Richmondia (southwest london) ja sinne kestikin vähän aikaa matkustaa tästä meiltä Swiss Cottagesta. Oli kyllä täysin uus kokemus ja meillä oli tosi kivaa taas kerran!! Se oli siis sellainen iso nurtsialue, jonka päätyyn oltiin pystytetty iso screeni, josta grese näytettiin. Alueella oli myös muutamat ruokakojut,josta sai ostaa kahvia, pullaa, ruokaa yms. Mutta siis niin kaikki ihmiset istui siellä piknikillä ja samalla katto leffaa ja söi hyvää ruokaa - voiko olla parempaa! Tykkäsin siitä leffastakin, toisaalta miten siitä ei voi olla tykkäämättä. John Travolta has the moves haha! Melkein jokainen +30-40v naikkonen osasi kaikki niiden biisien sanat ulkoon, ja viimestään you're all that I want -biisiissä koko yleisö laulo mukana :D Oli hyvä vaihtoehto tää elokuvailta sille perinteiselle baaribiletykselle, ja ihan hyvä muutenkin pitää taukoa vähän tosta biletyksestä..

Ruokaa tosiaan riitti :D Tällä viikolla alkoi nyt myös kunnolla kuntoilukin, kun viime viikolla se vähän jäi kipeyden takia. Mitä nyt tässä kahden salikerran käynnin perusteella voin sanoa, niin on täällä "punttisalikulttuuri" hieman erilainen kuin Suomessa, tai ainakin siihen verrattuna mihin minä olen Suomessa tottunut. Ensinnäkin sali missä käyn on nimeltään Swiss Cottage Leisure Center (meiltä kävelee 5 min) ja se on sellanen iso urheilukeskus, jossa punttisalit,uimahalli,tenniskentät,koriskentät yms yms. Maksan mun salikortista 30 puntaa kuukaudessa, kun sain opiskelija-alennuksen. Tohon 30 puntaan sisältyy gym, uimahalli ja kaikki jumpat, joten mun mielestä se on tosi halpa!! Maanantaina astelin salille ekaa kertaa saksalaisen aupairin kanssa ja ensi vaikutelma oli että se punttisali on JÄTTIMÄINEN! Kaikennäköisä laitteita ja vempaimia oli koko paikka nurkkia myöten täynnä, pelkästään juoksumattojakin on varmaan noin 30kpl! Mutta joo ei siinä mittään. Toinen asia mikä pisti silmään oli, että jotkut naiset oikeesti treenasi ihan juoksuhousuilla ja sitten pelkällä urheilutopilla. Siis silleen että maha näkyy.. Ja niillä ei oikeestaan ollut mitenkään niin hoikat mahat, että en mä välttämättä olis ihan kehdannu sellasella asulla reenata.. Noo meitä on moneksi, jokainen treenatkoon asulla millä tahtoo! Myöskin oon huomannut, että vanhoja ihmisiä, mummeleita ja papparaisia, on paljon enemmän salilla nostelemassa rautaa kun oon Suomessa nähnyt, mikä on mahti juttu. Kyllä mäkin toivon, että sitten eläkepäivillä käyn jossain lähigymillä vähän polkasemassa edes kuntopyörää tai jotain ;D Toisaalta en käynyt Suomessa  isoilla saleilla, kuten SATS:illa yms vaan sellasella pikkusella missä ei hirveesti muita ihmisiä käynyt, niin en osaa sanoa onko mulla ihan totuuden mukainen kuva Suomen punttiskulttuurista..
No anyways sitten toinen juttu mikä pisti silmään on, että siellä punttiksella kiertelee koko aika ympäriinsä vähintään 2 personal traineria, joilta voi kysästä apua tarpeen tullen. Harmi, ettei oo mitään kauheen hottis personal trainereita kyseessä, mutta toisaalta ihan hyvä vaan niin ei tuu paineita näyttää hyvältä salilla (ihanku mä siellä koskaan hyvältä näyttäsinkään xD).
Tänään uskaltauduin menemään ensimmäiselle jumppatunnille, ja kyseessä oli sellanen kun Funky bum, tummy and thighs eli keskitty just mun ongelmakohtiin. Se pidettiin sellasessa tanssistudiossa, ja meininki oli aika samanlaista mitä Suomessa jumpissa, ei mitään poikkeavaa. En oikein tykänny siitä tunnista, oli vähän liian "nössö" mun makuun. Tarviin kunnon toimintaa ja hien vuodatusta, että saan kunnolla irti  ryhmätunneista. Toi oli lähinnä vaa ittensä tuijotteluu peilistä, ja vähän jotain hyppelehtimistä minkä olis pitäny tuntua bebassa :D Mutta onneks siellä salilla järjestetään tosi paljon erilaisia ryhmätunteja pitkin päivää joka päivä; on body conditioninga, brazilian  dancea, power pumppia, pilatesta, aerobikingä, R&B DANCEa(!!) yms. R&B tanssii on pakko kokeilla! Ihanaa kun pääsee kokeilee kaikkii eri juttuja JEE! En jaksa oikeestaan oottaa et pääsen taas huomenna aamulla salille jeejee :) 
Ainiin! 1 outo juttu minkä huomasin oli suihkutilat. Siellä oli jokaiselle suihkulle sellanen oma koppi minkä pysty lukita, niin kukaan ei siis nähny mua kun kävin suihkussa. Hieman outoa meille suomalaisille, jotka on tottunut saunomaan nakuna kavereiden kanssa ihan huoletta. En mä tiiä katottiinko mua vähän pahasti, kun  muina miehinä kuitenkin riisuuduin siinä pukkarin puolella ennen suihkuun menoa. Huomasin nimittäin, että jotkut naiset kävi riisumassa vaatteet vessassa, mistä sujahti pyyhkeet päällä suihkuun. Äh mä mitään tollasta, jos jollain on ongelma nähä mut nakuna siellä pukkarissa ni hellurei ja hellät tunteet sanon mä! 

Maanantaina alkoi siis terveellinen elämä! Tässä pari mun tekemää "gourmet" annosta :D

Vielä tähän "loppu kevennykseksi" pakko vähän avautua. Nimittäin yks outo juttu minkä oon huomannut on, et jotenki tuntuu ihanku mun englanti olis vaa menny huonommaksi. Tai siis, tuntuu että sönkötän paljon enemmän kun aikasemmin!!! Oon ollut täällä nyt melkeen 2,5kk ja ei oo kyl kauheen kiva tuntee et enkku olis vaa huonontunu... En sitte tiiä onko tää joku "kehitysvaihe", mutta hittolainen jos täs vuoden aikana ei englanti muutu edes jotenkin sujuvaksi ni ei sitten ikinä!! Että jos jollain on ollut samanlaisia kokemuksia, niin please kertokaa toki mullekkin. 

Nyt painun tästä pehkuihin. Hyvää yötä maailma <3

Iina xx


4 kommenttia:

 1. Löysin sun blogin Blogilistan kautta ja oon nyt ihan innoissani lukenut kaikki postaukset kerralla läpi. :) Oon viime aikoina alkanut haaveilla au pair-vuodesta Englannissa ja siksi on niin mielenkiintoista lukea tämänhetkisten au pairien kokemuksista ja arjesta.

  Mua kiinnostais tietää, miten sä kuvailisit sun englannin kielitaitoa ennen Englantiin lähtemistä. Mä puhun mielestäni englantia suht hyvin kieliopillisesti ja sillain, että tiedän selviäväni erilaisista arkielämään liittyvistä tilanteista englanniksikin. Kuullunymmärtäminen on mulla kuitenkin aika heikkoa sit kun aiheet menee vähänkin erikoisemmiks varsinkin jos puhe on nopeeta. Onko sulla ollut tollasia ongelmia esim. just puheen ymmärtämisessä?

  Niin ja hei olis tosi kiva, jos joskus lisäät sun blogin Blogloviniinkin. :) Ite seuraan blogeja sieltä ja olis hauska saada sunkin blogi sinne listoille. Mutta joo, kiitos mielenkiintoisista postauksista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva kuulla, että on ollu mieluista lukemista :D Jos vähääkään kiinnostaa ulkomaille muutto, niin suosittelen ehottomasti lähtemään! Samalla se enkkukin sitten parantuu, varsinkin jos menee täysin brittiperheeseen asumaan;)

   Mun englannin kielitaito on aina ollut suht hyvä. Puhuminen ja kuullunymmärtäminen on ollut ihan ok tasoa, koulussa yleensä ollut mulla numerona 8 tai 9. Paljon on kyllä aupaireja, joilla englannin kielitaito on tosi heikkoa. Tapasin aupairin, joka ei edes oikein osannut vastata kun kysyin että mistä hän on kotoisin - arvostan kyllä tosi paljon heitä että ovat uskaltautuneet tänne lähtemään ja juuri parantamaan kielitaitoaan!! Suomalaisilla on yleisesti kuitenkin aika hyvä enkku, niin uskon että sinulla ei ole syytä huoleen :)

   Ja hei kiitos vinkistä! En ookkaa tajunnut, että tonne blogloviniinkin voi vissiin lisätä oman bloginsa? Pitääpä tehdä se seuraavaksi sitten :)

   Poista
 2. Hei moi! Mä vietin viime 10kk vaihdossa viime vuonna Ranskassa, ja aika samanlaisii fiiliksii mullaki tuli välillä ton kielen kaa. Tuntu et ei kehity yhtää ja et tuntuu vaa vaikeemmalt ja vaikeemmalt puhuu. Mut nyt ku on tullu takas jo Suomee nii huomaa miten paljo oikeesti kehitty sen vuoden aikana. Siis ihan järjetöntä, nyt mietin miten oon ikinä voinukaa olla nii huono ku olin.

  Luulen et se johtu siit et ku alko pystyy puhuu vaikeempii juttui ja käyttää uutta sanastoo nii se alko tuntuu vaikeemmalt verrattun siihe alun peruskieleen mitä puhu koko ajan. Tai näin mä ainakin luulen! Mut älä huolehdi, ei se kielitaito kuitenkaan voi mennä huonompaankaan suuntaan.

  Kiva blogi sulla muuten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moiksan! Oi kiva kuulla etten oo yksin näitten mun tuntemuksien kanssa! Toi on kyllä niin totta mitä sanoit - ehkä se sitten on sitä että alkaa käyttää vaikeempaa sanastoa kun ennen minkä takia sitten tuntuu että on vaan huonontunut. Sen voin kyllä sanoa että rohkeus puhua enkkua on ainakin ihan toista luokkaa kuin ennen tänne tuloa, kun ei täällä oikein suomella pärjää ;D
   Sulla nyt oli vielä vaikeemmat lähtökohdat kun mulla, ranska on _pikkasen_ vaikeempi kieli kun englanti.. Oi olis ihanaa osata puhua sitä sujuvasti! Noh kieli kerrallaan.. ;)

   ja KIITOS! :)

   Poista